21 september 2021 - Praten over zelfmoord voor OCMW - Antwerpen

Werk je binnen een OCMW en wil je graag meer weten over hoe om te gaan met suïcidale personen? Dan is deze vorming zeker iets voor jou!

Stel je jezelf soms de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat de suïcidale persoon veilig is? Hoe moet ik het gesprek verder zetten als iemand heeft verteld aan zelfmoord te denken? 

In deze vorming bieden wij hierop antwoord en geven we informatie over het herkennen van signalen, het verloop en de verklaring van suïcidaal gedrag, het maken van een risicoformulering en het opstellen van een safetyplan. Ook gaan we tijdens deze vorming actief aan de slag.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming is interessant voor iedereen die in een OCMW werkt en in contact komt of kan komen met mensen die aan zelfmoord denken.

Wat kan je verwachten?

We bieden een theoretisch kader, waarop we verder bouwen voor de praktijk. We geven je praktische tips en handvaten, zodat je concreet aan de slag kan.

Praktisch

Wanneer? dinsdag 21 september 2021, 9u30-16u30

Waar? Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen

Extra: Indien de coronamaatregelen een vorming in groep niet toelaten, dan gaat de vorming online door van 10 tot 16u.

Kostprijs? €60

Kosteloos annuleren kan tot 14 werkdagen voor de vorming.

Interesse?

Neem contact op met Jolien Mertens (tel. 03 620 10 20 of jolien.mertens@andante.be) of schrijf je in via onderstaand formulier.

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.
Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer moet vermeld worden bij de opmaak van een factuur.
Bevraag binnen jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

© Zelfmoord1813 - disclaimer